De orthodontiepraktijk in Almkerk is de eerste in het Land van Heusden en Altena. Praktijkeigenaar Boris Dominicus kocht een statige boerderij aan de rand van het dorp.

Een fraaie combinatie van stoer en trendy

Na een intensieve periode van inventariseren, ontwerpen, wijzigen, ontwerpen en wederom wijzigen is een prachtige orthodontiepraktijk gerealiseerd. Wens van de opdrachtgever was om de sfeer van de boerderij te behouden en deze te matchen met de hedendaagse eisen die aan de orthodontische praktijkvoering worden gesteld.

Houten balken en staldeuren zijn prachtig gecombineerd met een gevlinderde betonvloer, strakke metalen behandelkasten en moderne wandafwerking typeren deze orthodontiepraktijk.

De gewaagde witte stoelbekleding komt fantastisch uit bij de gevlinderde betonvloer, een fraaie combinatie van stoer en trendy. Het behandelconcept is een beproefd en doordacht geheel waar vormgeving in dienst staat van goede logistiek, ergonomie en hygiëne. De consultstoel waarborgt de privacy van de patiënt op een transparante wijze, die de gehele ruimte respecteert. De glazen schuifdeur verandert in één beweging de consultstoel tot behandelstoel.

De Morita OPG/RSP is zo opgesteld dat patiënt en medewerkers hun eigen toegang tot de röntgenruimte hebben. Efficiënt en logisch! De kasten in de sterilisatieruimte zijn geheel op maat gemaakt in hoogglans wit en voldoen aan alle richtlijnen. De sterilisatieruimte is gebouwd als een doos in-een-doos. Bij deze benadering wordt de gebouwschil van de primaire hoofdvorm losgekoppeld van het inbouwpakket, zijnde de sterilisatieruimte. Kortom, een orthodontiepraktijk waar bijzonder materiaalgebruik, moderne apparatuur en hoogstaande architectuur op een zeer bescheiden wijze aanwezig zijn om zo alle aandacht te richten op de patiënt.

Klik HIER voor de website van Orthodontiepraktijk Almkerk.

Een doordacht geheel van vormgeving, logistiek, ergonomie en hygiëne.

Wilt u meer informatie over dit of een ander project? Neem dan contact met ons op.

Klik HIER