Vaststaan van droge afzuigmotoren


Vaststaan van droge afzuigmotoren na een weekeinde of na een vakantieperiode.

 

Het vaststaan van droge afzuigmotoren is een vervelend en potentieel kostbaar probleem, waardoor

1. u niet kunt afzuigen, of

2. de afzuigmotor kan verbranden (met alle gevolgen van dien) wanneer deze geactiveerd blijft.

De oorzaak van dit probleem moet gezocht worden in de separatiesystemen.  De separatiesystemen kunnen bij een verkeerde dosering van desinfectie- en schoonmaakmiddelen vocht in de vorm van schuim doorslaan.

Dit is het gevolg van sensoren en vlotters in de separatiesystemen die niet of te laat reageren door de schuimvorming. Hierdoor wordt toch water en of schuim doorgezogen naar de droge afzuigmotor. De consequentie hiervan is dat het schoepenwiel gaat corroderen en uiteindelijk vast komt te staan.  Meestal kunt u dit wel zelf verhelpen door met behulp van een schroevendraaier en waterpomptang de as weer in beweging te krijgen. Het is erg belangrijk om op te merken dat geen stroom op het systeem staat en dat het kapje van de ventilator wordt verwijderd.

Voorkomen blijft natuurlijk beter dan genezen. Naast het correct opvolgen van de gebruiksaanwijzingen van het separatiesysteem en het reinigingsmiddel is het van belang dat u aan het einde van de werkweek de afzuigmotor (na het volgen van de reinigingsprocedure) 15 minuten droog te laten draaien.

 

 


Totaal Inrichting

Wij richten uw (droom) praktijk in met al uw apparatuur en hebben tevens een eigen bouwafdeling die volledig in eigen beheer uw project realiseert  

>>>

Equipment

Bekijk ons complete productoverzicht voor tandartsen, mondhygiënisten, orthodontisten en kaakchirurgen. Ook maatwerk is mogelijk  

>>>

Diagnostiek

Van sensor tot compleet Cone-Beam CT apparaat, E Dental heeft het, inclusief bijbehorende software en dienst- verlening 

>>>

Georganiseerde iQual avond?

Wilt u een leuke en volledig verzorgde bijeenkomst organiseren voor uw iQual groep, studieclub of waarnemers- groep    

>>>

X

Abonneer u op onze nieuwsbrief

 
Scroll To Top